Suunnistuskoulutoiminta 2020
Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu on tarkoitettu 6-14-vuotiaille lapsille ja nuorille. Erityistä alaikärajaa ei ole: Jos vauhtia ja intoa riittää - tervetuloa mukaan. Myös lasten vanhemmat ovat tervetulleita mukaan liikkumaan.

Suunnistuskoulumaksu vuonna 2020 on 82 euroa. Tämä kausimaksu kattaa ympärivuotisen toiminnan, johon kuuluu

 1. Suunnistuskoulun kevät- ja syyskauden harjoitukset suunnistuskoulun kalenterin mukaan. Kausi alkaa huhtikuun alkupuolella.
 2. Suunnistuskoulun salivuoron talvikaudella (sisä- ja ulkoharjoituksia, pelailua, jumppaa). Talvikausi jatkuu maaliskuun loppuun.
 3. Muut nimenomaan suunnistuskoululle suunnatut harjoitukset
 4. Osallistumismaksun kaikkiin Häme-Cup1 -osakilpailuihin sekä Kooveen järjestämiin suunnistuskilpailuihin (Särkänniemi-suunnistus, Tampere-suunnistus)
 5. Seurapaita lainaan kesäkauden ajaksi
 6. Kaksi suunnistuskoulun kalenteriin merkittyä iltarastikertaa.
 7. Osallistumimaksut lasten ja nuorten viestikilpailuihin (Nuorten Jukola, Hämeen Oravapolkuviesti, AM-viesti, Nuorisoviesti, Ungdomens tio mila, FinnSpring)
 8. Osallistumisoikeus suunnistuskoulun leirille

Lisäksi pitää hankkia Suomen Suunnistusliiton lisenssi (kts. alempana).

[1] Häme-Cup 2020: 

Nuorten ryhmä

Toivotamme kaikki yli 10-vuotiaat itsenäisesti suunnistavat lapset tervetulleiksi myös nuorten ryhmään. Nuorten ryhmä on treenaaville lapsille ja siihen sisältyy 10-14 -vuotiaille suunnistuskoulupaketin lisäksi

 1. Kaikki seuran harjoitukset kalenterin mukaan (suunnistus 1-2 krt/viikko, juoksuharjoitus, talvikaudella seurajumppa ja sählyvuoro, testijuoksut)
 2. Seuravalmennus - Kooveen nuorisovalmentaja Elo Saue.
 3. Junnujen omat viikkoharjoitukset.
 4. Osallistumisoikeus nuorten leireihin.
 5. Osallistumisoikeus seuran yleiseen leiritykseen.
 6. Viestikisojen osallistuminen lisäksi seuraaviin viesteihin: 25manna, 10MILAn nuorten viesti

Nuorten ryhmän kausimaksu vuonna 2020 on 150 eur. Tarkemmat tiedot nuorten ryhmän paketista: https://www.koovee-suunnistus.fi/sivut/index.php/toiminta/tiedotteet/3444-kooveen-suunnistuksen-jasentoiminta-2020

Lisäksi pitää hankkia lisenssi (kts. alempana).

Harjoitukset

Harjoitukset ovat pääsääntöisesti torstaisin klo 18.00 - 19.30. Harjoituspaikat vaihtelevat ja sijaitsevat ympäri Tamperetta. Kauden tarkempi ohjelma löytyy "Suunnistuskoulun kalenteri" -osiosta. Harjoituskerta pitää sisällään alkuleikin tai pelin sekä suunnistusta radoilla, jotka valitaan suunnistuskoululaisen taitotason mukaan. Radat vaihtelevat sekä vaativuustasonsa että pituutensa puolesta ja ne on suunniteltu nimenomaan suunnistuksen perustaitojen oppimiseen.

Koovee on suunnistuksessa Olympiakomitean auditoima Tähtiseura, mikä takaa sen, että toiminta on laadukasta, lapsilähtöistä ja sovittuihin pelisääntöihin perustuvaa harrastustoimintaa. Suunnistuskoulussa voi käydä viikoittain harjoittamassa taitojaan, minkä lisäksi halukkaille tarjotaan mahdollisuus osallistua monenlaisiin kilpailuihin. Lisäksi järjestetään leirejä ja vaelluksia.

Kilpailut

Kooveen lapset ja nuoret osallistuvat innokkaasti kilpailuihin, niinpä meillä on aina mukava porukka kasassa kisapaikalla. Kooveen nuorille kertyy menestystä laajalla rintamalla SM-tasolla. Emme kuitenkaan painosta kilpailemaan, vaan toiminnassa ovat tasa-arvoisina mukana ihan kaikki lapset. Kilpailuissa kaikkia kannustetaan ja lasten viesteihin lähdetään suurella joukolla hakemaan kivoja kokemuksia. Jo se, että uskaltaa osallistua, on arvokas asia!

Lisenssi

Lisenssin hankinta on uusiutunut vuoden 2018 alusta. Nykyään lisenssi hankitaan Suomisport-järjestelmän kautta. On suositeltavaa lunastaa lisenssi kaikille suunnistusseuran järjestämään alkeiskoulutukseen ja toimintaan osallistuville 14-vuotiaille ja nuoremmille. Lisenssin lisäksi suosittelemme vakuutuksen hankkimista. Lisenssin lunastaneet voivat osallistua kansalliseen kilpailutoimintaan. Kannattaa huomioida, kuinka kattavasti vakuutus korvaa 14-vuotiaiden ja nuorempien toimintaa. Lisenssin hinta 9 €. Vakuutuksen hinta 10€ (0-14 -vuotiaat). Hankkiminen, lisätietoa ja ohjeita: Suunnistusliton sivu.

Suunnistuskoulumaksu tai Junnumaksu ei siis sisällä lisenssiä eikä vakuutusta, vaan ne hankitaan Suomisport-järjestelmän kautta. Tarvittaessa rehtorit tai nuorisopäällikkö voivat auttaa kortin hankkimisessa. Pyydä apua!

Yli 14-vuotiaat

Kooveessa on aktiivinen nuorten porukka, joka treenaa viikoittain useita kertoja nuorisovalmentajan johdolla. Yli 14-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita nuorten valmennusryhmän toimintaan. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Ryhmän toiminnasta voi tiedustella nuorisopäällikkö Kati Kuusistota, nuorisopaallikko.koovee@gmail.com

Jos suunnistusharrastus kiinnostaa, katso kalenteri-välilehdeltä, missä tällä viikolla mennään ja tule mukaan! Lisätietoja antaa suunnistuskoulun "rehtori" Petri Viitanen, petriv@iki.fi

 (<-- Klikkaa kuvaa!)

"Vanhojen" suunnistuskoululaisten ilmoittautuminen JuRmossa = Toimintatason aktivointi. Onnistuu myös y.o. linkin takaa, mutta älä luo uusia tunnuksia vaan kirjaudu palveluun jo olemassa olevilla tunnuksilla.

Tähtiseura lapset ja nuoret suunn rgb 300dpi Sporttikorttibanneri 300x140

 

Suunnistuskoulu alkaa 4.6.2020!
Suunnistuskoulu

Pääsemme vihdoin aloittamaan kauden 2020 yhteiset harjoitukset torstaina 4.6.2020 klo 18 Suolijärven ulkoilumajalla

Kooveen suunnistuskoulussa opetetaan suunnistuksen perusteita ympäri vuoden. Tänä vuonna poikkeusolosuhteiden vuoksi emme pidä infotilaisuutta, vaan jakaudumme pienryhmiin ja harjoittelemme maastossa.

Poikkeusolojen vuoksi toivomme myös toimintaan mukaan ilmoittautumista ennakkoon alla olevaa kuvaa klikkaamalla.

Normaali ulkoiluvarustus on ok. Vasta-alkajat eivät tarvitse kompassia ja muut tarvikkeet saat paikan päällä. Lisätietoja voi kysyä suunnistuskoulun rehtorila (Petri Viitanen, petriv@iki.fi)

Kooveen suunnistuskoulussa opetetaan suunnistuksen perusteita torstai-iltaisin ympäri vuoden. 

Suunnistuskoulun toimintaan voi tulla mukaan milloin tahansa. Katso kalenterista kokoontumispaikat ja ajankohdat ja tule paikalle!

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa ja ei hätää, voit tulla mukaan tutustumaan, vaikket olisi vielä vielä ilmoittautunutkaan. 

Tervetuloa mukaan!